...

Waterblazer (Fohn) labradoodle

Waterblazers worden uiteraard gebruikt om labradoodles in een bench te drogen. Ze hebben meestal twee relatief lage luchtstroomstanden en verschillende warmtestanden. Het is absoluut noodzakelijk dat uw trimsalon een lage warmte-/koelstand gebruikt met deze drogers, omdat het langer duurt om de kooi te drogen, en huisdieren in een kooi oververhit kunnen raken. Huisdieren moeten om de paar minuten worden gecontroleerd om hun veiligheid te garanderen. Het voordeel van het gebruik van een waterblazer is dat het minder eng is voor dieren die erg nerveus zijn. Zeer jonge labradoodles en ook zeer oude dieren voelen zich vaak veel meer op hun gemak in een waterblazer.

Fluff/standdrogers

Fluff/standdrogers zijn qua kracht en luchtstroomcapaciteit vergelijkbaar met je föhn thuis, maar ze zijn veelzijdiger. Ze hebben meestal twee knoppen: één voor de luchtstroom en één voor de variabele warmte. Ze staan op een standaard en er kan zelfs een slang aan vastzitten, zodat je zelf kunt bepalen waar je de lucht naartoe wilt leiden. Zonder de slang kan je de lucht op de labradoodle richten en toch beide handen vrij hebben om tegelijkertijd te borstelen. Waterblazers zijn ideaal voor het afwerken van gezichten of andere nog vochtige plekken en om de meeste pluisjes in de vacht van een labradoodle te krijgen.

waterblazer labradoodle

Waterblazer Labradoodle 

De krachtige waterblazer voor labradoodles. Dit is mijn werkpaarddroger waar ik niet zonder kan. Hij heeft maar een paar standen: snel, sneller en snelst. Of, op sommige modellen, aan en uit. Deze drogers hebben helemaal geen verwarmingselementen. Die hebben ze niet nodig. Hun doel is om het water van de vacht af te blazen wanneer je het mondstuk dicht bij de huid houdt. De enige warmte die ze produceren is van hun eigen motoren als ze warm worden. Je zult merken, als je ooit de kans krijgt er een te gebruiken, dat het lijkt alsof er stof uit de jas vliegt. Dit is geen stof; het zijn eigenlijk waterdruppels en waterdamp! Deze drogers zijn gemaakt om het water van het haar te “dwingen”, zodat het huisdier droog blijft. Ze kunnen jouw huisdier volledig droog krijgen in een paar minuten, tegenover een half uur tot een uur of meer met andere modellen. Andere modellen zijn gemaakt om het water op de vacht te drogen. Dit verwijdert alleen het water van de vacht. Soms eindig ik met het dragen van het water, vooral bij labradoodles met een dikke vacht, waar veel te verwijderen is.

Hoe een haardroger gebruiken

Veel labradoodles houden in het begin niet van de föhn, omdat hij erg luidruchtig is. Het is alsof je naast een mini straalmotor staat. Maar als je deze droger langzaam introduceert en begint op hun kont, waar het voelt als een massage, zullen de meeste labradoodles je toestaan hem te gebruiken zonder al te veel gedoe als ze er eenmaal aan gewend zijn. Het belangrijkste bij de Fohn is dat je hem niet rechtstreeks op de ogen, neus, oren, mond of geslachtsdelen richt van de labradoodle. Dat zou gewoon gemeen zijn, want het is te sterk voor deze gevoelige gebieden.

labradoodle waterblazer

Zweepjes vermijden bij labradoodle

Iets anders waar je met haardrogers op moet letten bij je labradoodle is dat je lang haar geen zogenaamde “zweepknopen” laat vormen. Een zweepknoop wordt gevormd wanneer lang haar onder een hoek wordt geforceerd gedroogd, waardoor het haar “rondzwiept” en op zichzelf terugkeert en een “knoop” of mat vormt. Je kunt dit gemakkelijk leren voorkomen door te kijken hoe het lange haar reageert op de richting van de lucht en je hoek ten opzichte van de huid aan te passen tot het haar recht uit de punt van je föhn waait zonder op zichzelf terug te slaan. Je kunt ook je vrije hand gebruiken om lange stukken haar vast te houden zodat het niet gaat zwiepen. Als je je niet bewust was van deze mogelijkheid, zou je kunnen eindigen met een ellendige uitborstelklus die je zelf hebt gecreëerd!

Bekijk hier de bestverkochte waterblazers voor labradoodles op Bol.com.