...

Wat kost een labradoodle?

Wat zijn nu de precieze kosten voor een labradoodle? En welke onverwachte kosten zijn er? Na het lezen van dit artikel kan je een prima schatting maken van het geld wat je apart kan houden voor jouw labradoodle en weet je hoe duur alles is. 

Wat kost een labradoodle per maand?

De vaste kosten per maand voor een australian labradoodle zijn niet al te hoog. Een paar dierenartsbezoeken kunnen de maandelijkse kosten wel flink laten stijgen. Als we het alleen over de maandelijkse kosten hebben, denk dan aan de volgende zaken:

Dit bedrag ligt afhankelijk van het merk voer gemiddeld tussen de 40 en 70 euro per maand. Hoe duur het is, is dus afhankelijk van de producten die jij zelf koopt en waar je deze koopt. 

Wat kost een labradoodle per jaar? 

Naast de kosten die gemaakt worden per maand, zijn er ook enkele eenmalige kosten die 1 keer per jaar worden gemaakt: 

  • Inentingen 
  • Belasting (kijk bij jouw gemeente website wat de kosten hiervoor zijn)
  • Ontworming Kosten 
  • Vlooienmiddel 
  • Training voor de labradoodle (optioneel) 

Ga is kijken wat de kosten zijn voor al deze zaken, tel het bij elkaar op en deel ze door 12. Als je ze dan optelt bij je maandelijkse kosten weet je wat je ongeveer kwijt bent per maand. 

Wat zijn de eenmalige kosten voor een labradoodle?

Naast maandelijkse en jaarlijkse kosten voor een labradoodle zijn er ook eenmalige kosten. Deze kosten maak je als je de labradoodle gaat kopen. Hoeveel dit kost is afhankelijk van het merk wat je koopt. Hier een opsomming van benodigdheden: 

wat kost een labradoodle

Wat kost een australian labradoodle puppy?

Naast alle benodigdheden die we net hebben beschrijven, zijn er natuurlijk de kosten die worden gemaakt voor de australian pup of volwassen hond. 

De kosten voor een labradoodle pup liggen tussen de 1700 en 3000 euro. Dat komt omdat de labradoodle een bijzondere hond is waar fokkers veel tijd en energie in stoppen. Als je pups goedkoper tegenkomt, weet je dat er iets niet moet kloppen. Pups met een stamboom hebben hogere kosten. Een stamboom geeft je meer informatie over de gezondheid van de voorouders. Door een stamboom weet je beter wat je koopt en wat de kansen zijn op gezondheidsproblemen. 

Ook zitten er verschillen in de kosten tussen de verschillende varianten

  • Mini / Miniatuur
  • Standaard
  • Australian 

Wat zijn de onverwachte labradoodle kosten? 

Vraag die ik veel in mijn mailbox zie is wat de onverwachte kosten voor een labradoodle zijn. De grootste onverwachte kosten zijn eigenlijk de dierenartsbezoeken. Als je deze hoge kosten wil voorkomen kan je een hondenverzekering afsluiten. Dan ben je voor 15 euro per maand gedekt. 

Houd er daarnaast rekening mee dat als je de hond mee op vakantie neemt, je veelal een hondentoeslag betaald. Hoe duur dit precies is kan je op de websites vinden van waar je de vakantie gaat boeken. 

Hoeveel kost een labradoodle – conclusie

In dit blog hebben we het uitgebreid gehad over de kosten voor een labradoodle. Concluderend kunnen we wel stellen dat de aanschafkosten hoog liggen, maar dit is het zeker waard. Daarna heb je meer dan 10 jaar plezier van deze hond. 

De maandelijkse kosten vallen daarna mee. Let wel op de jaarlijkse kosten die worden gemaakt. Houd genoeg geld apart, dan kan je nooit worden verrast door kosten. Maak vooraf een berekening van de geschatte kosten. Hoe duur dit precies is ligt er ook aan welk merk product je koopt. Meer informatie over dit hondenras kan je vinden in het Labradoodle handboek

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden