...

Labradoodle kortharig

Overweeg je een kortharige Labradoodle aan te schaffen, maar ben je niet zeker hoe het onderhoud jouw levensstijl zou beïnvloeden? Of bent je net ouders geworden van een Labradoodle en weet je niet hoe je jouw pluizige pup met korte haren moet verzorgen? Nou, dit zijn allemaal normale problemen die elke Labradoodle ouder doormaakt. Labradoodles zijn hybriden van Labrador Retrievers en Dwerg- of Standaardpoedels. Het kan een hele uitdaging zijn om te voldoen aan de behoeften van Labradoodles op het gebied van haarverzorging. De frequentie van het knippen van jouw kortharige labradoodle, de voordelen van een kort kapsel en hoe je jouw hond moet borstelen zijn enkele belangrijke punten die je van tevoren moet weten 

Soorten vacht van (kortharige) labradoodles 

Een kortharige labradoodle kan verschillende vachttypes hebben, met als meest voorkomende types haar, fleece, en wol vacht. Elk type vacht vereist goed onderhoud met regelmatige knipbeurten. Om de 5-12 weken, afhankelijk van de vacht en de lengte. Wil je meer weten over de kortharige labradoodle, klik hier voor het handboek over de Labradoodle en kom zo alles te weten! 

labradoodle kortharig

Haar vacht 

Een Labradoodle met een behaarde vacht krijgt deze van zijn/haar Labrador ouder en kan zowel kortharig als langharig zijn. Het haar is van nature recht of golvend. Het zijn de meest voorkomende types Labradoodles, die een donzig uiterlijk hebben. Hun vacht moet regelmatig worden verzorgd en getrimd. Om te veel klitten te voorkomen, kan je de kortharige labradoodle twee tot drie keer per week borstelen.  

Vacht van fleece 

 Dit type vacht is over het algemeen zeer zacht en pluizig. Kortharige labradoodles met een fleece vacht zijn meer in trek omdat ze zeer zacht zijn om aan te raken en mee te knuffelen. De vacht is ofwel recht of golvend en vereist niet veel verzorging, maar een regelmatige knipbeurt is essentieel om hem netjes en verzorgd te houden. 

Wollen vacht 

Labradoodles met een wolvacht zijn het moeilijkst te onderhouden. Ze erven volledig de genen van hun poedelouders met strakke krullen en een pezige vacht. Ze moeten vaak worden geborsteld, eens in de 3-4 weken en 2-3 keer per week. Als je deze kortharige Labradoodle aanschaft, wees er dan op voorbereid om een regelmatige verzorgingsroutine in te stellen en veel bezoekjes te brengen aan een trimsalon.  

Waarom is een kortharige Labradoodle het meest geschikt 

Zodra jouw labradoodle korte haren heeft, hoef je de vacht niet dagelijks te blijven borstelen en ontklitten. Het meest verbazingwekkende deel is dat bad tijd vermindert en het drogen van zijn haar na afloop, ook! Je kunt ook gemakkelijk zijn modderige pootjes schoonmaken met slechts een doekje en hem niet het hele huis laten bevuilen. Bovendien hoef je op geen enkele manier meer alle poep op te ruimen die rond de bips van jouw kortharige labradoodle blijft hangen.  

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden