...

Labradoodle allergie

Kan je een labradoodle nemen als je last hebt van allergie voor honden? Deze vraag gaan we beantwoorden in dit artikel. Je leest alles over onze ervaringen en komt erachter hoe je kunt testen of je een allergie hebt. 

Labradoodle en hondenallergie 

Er zijn veel mensen in Nederland met een hondenallergie. Bij een allergie voor honden werkt jouw afweersysteem niet goed tegen de bacteriën. Gelukkig is de australian labradoodle speciaal gefokt voor mensen die een allergie voor honden hebben. Een allergische reactie komt zelden voor. Hieronder leggen we uit waarom.

Hondenallergie algemeen

Als je allergie voor honden hebt is dit een type inhalatie-allergie. Via de luchtwegen krijg je dus iets in jouw lichaam waar je niet goed tegen kan. Als je geen allergie hebt zal het afweersysteem van jouw lichaam deze virussen tegen houden. Als je een allergie hebt is er een verstoring van het afweersysteem. 

De meeste mensen denken dat een allergie voor honden zoals labradors, labradoodles, Golden retrievers of andere honden komt door de haren. Dit is niet waar. Het komt door de huidschilfers. Deze komen vrij als een haar loslaat van de huid. De huidcellen die meegaan zorgen voor de allergische reactie. Daarom is het zo dat hoe minder een hond verhaart, hoe minder allergieklachten er zijn. 

Ook goed om te weten is dat een allergie niet van een seizoen afhankelijk is. 

Symptomen hondenallergie 

Als je last hebt van allergie voor honden zal je last kunnen krijgen van de volgende symptonen:

  • Loopneus
  • Jeuk
  • Ogen die geïrriteerd zijn 
  • Niezen 
  • Benauwd gevoel 

labradoodle allergie

Australian labradoodle en allergie

Een australian labradoodle is de beste keuze als je last hebt van een hondenallergie. Waarom? Omdat deze niet verhaart. Hierdoor zal die geen huidschilfers verliezen waardoor er geen allergische reactie ontstaat. 

De vacht van de labradoodle groeit super lang door. De rui is niet te merken. Alle dekharen van dit ras groeien individueel. De haren zullen op verschillende momenten los gaan laten. Dit geldt ook voor de normale haren. 

De vacht van de labradoodle zorgt ervoor dat het losse haar blijft hangen in de vacht, waardoor je nooit last kunt krijgen van een allergie. Wel is het zaak de hond wekelijks een keer te borstelen. Zo houd je de vacht klittenvrij. Tip > borstel de hond buiten. Dan is de kans op een allergie door de labradoodle minimaal. 

Labradoodle allergie – Dit moet u nooit doen

Wat je nooit moet doen als je een allergie hebt voor honden en bijvoorbeeld een labradoodle in huis is u laten likken. De kans is groot dat je hier een allergische reactie van krijgt. Zo krijg je via de huid de stoffen van de hond binnen. Let hier op en dan kan je perfect leven met een allergie en een labradoodle. 

Labradoodle allergie – Hypoallergeen

Mocht de hypo-allergene eigenschap een must have zijn door de allergie, raden we aan altijd een echte Australian Labradoodle te kopen. Dit is het geval als de ouders EN de grootouders australian labradoodles zijn. 

Er zijn fokkers die poedels en labradors kruisen en die als labradoodle verkopen. Dit noemen we F1 of F2 labradoodles. De kans is groot dat deze honden wel haren verliezen waardoor je een allergie krijgt door de labradoodle. Deze honden raden we af als je last hebt van een allergie. 

Labradoodle allergie – test

Als je wil testen of je een allergie hebt voor labradoodles kan je aan de fokker vragen om even te knuffelen met een van de honden. Je zal direct ervaren of je een allergie hebt. 

Meer tips over de labradoodle?

Meer weten over allergie voor honden, of informatie over het opvoeden en verzorgen van de labradoodle? Kijk dan eens in het handboek, Labradoodle geheimen. Volg de link voor meer informatie. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden