...

Labradoodle trimsalon

Een bezoek aan de trimsalon met jouw labradoodle is zo nu en dan belangrijk voor een goede trimbeurt. In dit blog vertellen we je waarom en waar je rekening mee moet houden. 

Labradoodle trimmen bij een trimsalon

Bij een trimbeurt bij een trimsalon zal de labradoodle worden:

  • Geplukt
  • Uitgedunt
  • Geknipt
  • Geschoren
  • Ontwolt
  • Geborsteld
  • Gekamd
  • Ontklit 
  • Gewassen
  • Geföhnd 

Daarnaast zijn er trimsalons voor labradoodles die de oren schoonmaken, haren uit de ogen verwijderen, de nagels knippen en nog enkele gezondheidschecks doen. Kortom, niet alleen voor de vachtverzorging, maar ook voor een inspectie van de huid en conditie kan je bij een trimsalon aankloppen. 

Verzorging labradoodle voor trimsalon 

Bij de aanschaf van een labradoodle wordt vaak te makkelijk nagedacht over de vachtverzorging en het even wegbrengen naar de trimsalon. De keuze voor een pup wordt veelal gemaakt op basis van het uiterlijk, niet op basis van hoeveel verzorging er nodig is. 

Vanaf het moment dat de pup in huis is, is het belangrijk om te beginnen met kammen en borstelen. Hoe eerder de hond hieraan gewend raakt, hoe makkelijker dit in de toekomst zal zijn. Als pup zijnde valt er nog niet veel te kammen en borstelen. Toch moet de hond leren op de rug te worden gelegd. Ook moet de hond leren wennen aan het feit dat de buik en oksels geborsteld mogen worden. Dit zal jij de labradoodle moeten aanleren, de trimsalon doet dit niet. 

Ook voor de hond is het prettig om een verzorgde vacht te hebben. Zo zal deze geen klitten krijgen en een vacht die onderhouden is maakt het een stuk makkelijker om naar het toilet te gaan.

labradoodle trimsalon 

Vachtverzorging labradoodle voor trimsalon

Het is dus belangrijk om de vachtverzorging van de labradoodle niet alleen aan de trimsalon over te laten maar ook zelf aan de slag te gaan. 

Want een hond die niet of weinig geborsteld is, zal snel klitten krijgen. Als er teveel klitten in een vacht van een labradoodle zitten, is het voor een trimsalon bijna onmogelijk om er een mooi model van te maken en is er 1 oplossing, kaal scheren en opnieuw laten groeien…

Dit wil je jouw hond natuurlijk niet aandoen. Ook voor de labradoodle trimmer van de trimsalon is het niet leuk om de hond kaal te moeten scheren. Uiteindelijk wil de salon als jou dat de hond er op zijn best uitziet. 

Hoe vaak labradoodle naar trimsalon?

Hoe vaak moet een labradoodle naar een trimsalon? Het antwoord hierop is ‘it depends’. Dit heeft alles te maken met het vachttype, de haargroei, de verzorging thuis. Neem contact op met de plaatselijke trimsalon voor een advies op maat voor de beste vachtverzorging. Lees ook eens de blogs over de verschillende vachten voor labradoodles en de blogs over het knippen en trimmen voor je naar een trimsalon toe gaat. 

Voor meer vragen over dit topic of andere vragen rondom de opvoeding en verzorging van de labradoodle kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl.