...

Labradoodle mini prijs

Wat is de prijs voor een labradoodle mini? Ik krijg veel vragen op de mail of de labradoodle mini nu duurder is dan de andere varianten. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat er niet direct een prijsverschil zit in de kosten tussen de verschillende varianten, zoals de mini of medium. 

Dit wil niet zeggen dat de mini / miniatuur variant bij sommige fokkers duurder kan zijn. Hoe kan dit? Dit heeft betrekking op de ouders en de familielijn waar ze vandaan komen. Een mini labradoodle uit een ‘goede’ familie heeft gemiddeld een hogere prijs dan een uit een middelmatige familielijn. 

Wat is de mini labradoodle prijs? 

De prijs voor een mini labradoodle verschilt veelal honderden euro’s. De prijs ligt veelal gemiddeld tussen de 1700 en 2000 euro. Er zijn fokkers die de mini variant voor een lagere prijs verkopen. Zo zijn er ook fokkers die de mini labradoodle voor een hogere prijs verkopen. 

Als de prijs van de mini labradoodle een stuk lager is dan de 1700 euro, mag je een vraagteken erbij zetten. Hoe kan het dat deze labradoodles ver onder de gangbare prijs worden verkocht? Is er iets aan de hand wat de fokker verbergt? Zijn de honden ongezond? Stel nog meer vragen dan je normaal zou doen aan een fokker. 

labradoodle mini prijs

Australian mini labradoodle prijs

De prijs die we gegeven hebben in de vorige alinea heeft betrekking op de standaard variant mini labradoodle. Dan zijn er ook nog de echte australian labradoodles. Deze zijn duurder dan de standaard varianten. Het proces om deze te fokken is iets ingewikkelder, dit neemt meer tijd in beslag wat je terugziet in de kosten en uiteindelijk aanschafprijs. De mini variant van de australian labradoodle is zodoende wat duurder dan die van de standaard variant. Zo is de prijs voor de mini variant van een Australian labradoodle rond de 2300 euro. Dit ligt een stuk hoger dan de netbenoemde schaal van 1700-2300. 

Meer tips?

Meer tips en informatie over het kopen, opvoeden en verzorgen van de labradoodle kan je vinden in het handboek, labradoodle geheimen

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden