...

Labradoodle karakter

Alles over het karakter van de labradoodle lees je in dit uitgebreide blog. Zo kom je er onder andere achter of het type labradoodle (mini, medium of standaard), invloed heeft op het karakter. Of de hond samen gaat met andere dieren en zo beantwoorden we nog enkele veelgestelde vragen.

Verdiep je in het karakter

Als jij een mini, medium of standaard labradoodle wil gaan aanschaffen, is het zaak je eerst te verdiepen in het karakter van dit soort hond. Zo weet je precies wat je in huis haalt en waar je allemaal rekening mee moet houden voor aankoop. 

De belangrijkste Labradoodle karakter kenmerken

Hieronder een overzicht van de belangrijkste labradoodle karakter kenmerken: 

 • Vriendelijk (zelfs tegen vreemden) 
 • Loyaliteit
 • Veel energie! 
 • Vind het heerlijk om uitgelaten te worden
 • Speels. De hond speelt het liefst de hele dag met baas, familie of andere honden 
 • Intelligent. De hond kan veel worden aangeleerd. In de pup en volwassen fase zijn er tal van mogelijkheden om de hond gewenst gedrag aan te leren. 
 • Voelt stemmingen aan. Als de baas verdrietig is kan de hond deze bijvoorbeeld opvrolijken. De labradoodle past zich aan, aan de stemming van het baasje. 
 • Luister perfect naar de baas (niet dominant). De doodle wil de baas graag pleasen. Ruzie met andere honden komt zelden voor.  
 • Gek op aandacht. De hond is het liefst de hele dag in de buurt van de baas. 
 • Het is geen typische waakhond. Deze zal je wel alarmeren als er iemand voor de deur staat (hard blaffen). 

Kortom, de karakter kenmerken van de labradoodle zijn zeer positief. Vandaar dat het ook zo’n geliefde hond is.  

labradoodle karakter

Past het karakter van de australian labradoodle bij mij?

Past het karakter van de australian labradoodle bij mij, zal jij je afvragen? Belangrijk is dat de hond veel aandacht krijgt. De hond kan moeilijk alleen zijn. Veel lopen, veel spelen en veel energie in de hond steken is een must. Als je veel van huis bent en de hond hele dagen alleen is is het niet aan te raden een labradoodle te nemen, gekeken naar het karakter. 

De opvoeding is funest voor het karakter van de labradoodle! 

Daarnaast is een goede opvoeding van belang als je sociale, loyale en aardige karaktereigenschappen wil aanleren. Je kan naar speciale trainingen en zal tijdens de puppytijd extra tijd in de opvoeding moeten steken. Als je dit het eerste jaar consistent doet, zal je de jaren daarna elke dag genieten van het karakter van de labradoodle.

Labradoodle karakter met kinderen  

Past het labradoodle karakter bij kinderen> Ja zeker. Dit is een echte familiehond. Zelfs tegen vreemde mensen is de hond aardig, voor de eigen familie doet het alles. De energie van kinderen sluit goed aan bij de energie van de hond. 

De labradoodle wordt ook vaak ingezet als therapiehond bij kinderen met gedragsproblemen. De labradoodle zal zijn nieuwe vriend door zijn familiale karakter altijd accepteren zoals die is en voelt een sterke verbondenheid aan. Deze hond kan hulp bieden bij:

 • Verdrietigheid
 • Depressie
 • Handicap 
 • Visuele handicap 
 • Emotionele problemen
 • Gedragsstoornissen
 • ADHD 
 • Autisme 

Ze helpen je onder andere door oogcontact met je te zoeken. Ze kijken je diep aan in de ogen. Dit vind ik zelf een van de mooist eigenschappen van het karakter van de australian labradoodle. 

Labradoodle karakter met andere dieren

Gaat het karakter van de mini, medium of standaard labradoodle samen met andere dieren?  JA. De hond kan goed opschieten met andere honden en andere dieren. Neem dit wel mee in de opvoeding van de hond. Laat de hond al op jonge leeftijd kennismaken met andere dieren. 

Labradoodle karakter – Leergierig

Een van de karakter eigenschappen van de labradoodle is leergierigheid. Je hoeft ze vaak maar een keer iets uit te leggen en ze nemen het gelijk op. Nadeel is wel dat ook ongewenst gedrag snel kan worden aangeleerd. Houd hier dus rekening mee.

Karakterverschillen labradoodle in formaat?

Zijn er verschillen in karakter gekeken naar het formaat. Dus verschillen in de hoogte, grootte die van invloed zijn op het karakter? Nee dit is niet het geval. Of je nu de mini, medium of standaard variant hebt, het karakter van de labradoodle zal altijd hetzelfde zijn. 

Meer informatie over het labradoodle karakter

Wil je meer informatie over het karakter van de labradoodle + tips over het opvoeden van deze top hond? Al dit soort tips en achtergrondinformatie zijn gebundeld in het handboek Labradoodle Geheimen’. Al met al voor elke labradoodle eigenaar een handig infoboek! 

 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden