...

Hoe oud wordt een labradoodle

Ik krijg veel mensen die mij vragen ‘Hoe oud wordt een labradoodle’. In dit artikel zal ik jou daar alles over vertellen. Ook kom je erachter welke factoren bepalen hoe oud een labradoodle uiteindelijk kan worden. 

Hoe oud wordt een labradoodle precies? 

Een labradoodle leeft vrij lang leven. De gemiddelde levensverwachting ligt tussen de 13 en 15 jaar oud. Dit is natuurlijk een gemiddelde. Er zijn labradoodles die 11 of 12 worden maar 16, 17 of ouder komt ook voor. Er zit dus een groot verschil in hoe oud een labradoodle kan worden 

Veroudering labradoodle 

Honden verouderen sneller dan de mens:

  • Na 1 jaar zijn ze tiener 
  • Na 2 a 3 jaar zijn ze volwassen 
  • Na 7 a 8 jaar zijn ze als seniors 

Gelukkig worden honden net als mensen steeds ouder. Wist je dat in 30 jaar tijd de gemiddelde levensverwachting van labradoodles met 25% is toegenomen. 

Hoe oud wordt een labradoodle maximaal? 

In het recordboek staat dat er 18 labradoodles zijn de meer dan 20 jaar oud zijn geworden. 

Factoren levensverwachting labradoodle 

Hoe oud een labradoodle uiteindelijk gaat worden hangt af van diverse factoren:

  • De genen. Hier heb je zelf weinig invloed op. Wel kan je natuurlijk informatie opzoeken over de ouders in de stamboom of vragen bij de fokker. 
  • Welk voer ze in hun leven hebben gehad. Geef je labradoodle de juiste voeding in de juiste levensfase. 
  • Hoe ze zijn verzorgd. Zijn ze opgegroeid in een warm gezin of hebben ze op straat geleefd. 
  • Een gezond gewicht gehad. Zijn ze een leven lang te dik geweest of zijn ze altijd in topvorm geweest. 
  • Dierenartsbezoeken om problemen te voorkomen. Breng je hond ½ keer per jaar naar de dierenarts voor de vaccinaties en om gezondheidsproblemen vroeg te tackelen. 
  • Grootte van de hond. Kleine honden worden vaak ouder dan grotere. 

Zo zijn er nog enkele kleinere factoren die van invloed zijn op hoe oud een labradoodle kan worden, hierboven hebben we de belangrijkste besproken. 

Oude labradoodle adopteren?

Overweeg je om een oudere labradoodle te adopteren. Bijvoorbeeld een van 6 jaar. Laat je niet afschrikken door de leeftijd. Een hond van 6 jaar kan zo nog 9 jaar mee. Er zijn zelfs unieke voordelen om te kiezen voor een oude labradoodle. Deze zijn vaak al goed opgevoed, zijn gesocialiseerd en zijn rustiger dan puppies. 

Hoe oud wordt een labradoodle?

In dit blog hebben we het uitgebreid gehad over hoe oud een labradoodle kan worden en waar dit aan kan liggen. Voor meer vragen over dit topic kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl