...

Labradoodle asiel

Twijfel je om een labradoodle te kopen uit het asiel? De australische labradoodle is een van de populairste honden in Nederland dus het verbaasd ons niks dat je dit hondenras op het oog hebt uit het dierenasiel bij jou in de buurt. 

Als je een labradoodle uit het asiel in Nederland wil halen of er een wil brengen, zijn er een aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn. Ten eerste hoe de asielprocedure in zijn werk gaat. Daarnaast is het belangrijk om de regels te weten als je een labradoodle wil kopen. In dit blog geven we wat belangrijke informatie voor jij naar het asiel gaat voor een labradoodle die daar te koop staat. 

Gezondheid asiel labradoodle

Elk hondenras heeft een kans op erfelijke aandoeningen. Dit geldt ook voor de labradoodle uit het asiel. Omdat de labradoodle zo enorm populair is wordt er veel gefokt. De kans op gezondheidsproblemen is hierdoor aanwezig. 

Informeer altijd voor je een labradoodle uit het asiel wil halen naar de medische achtergrond. Als er een stamboom aanwezig is, kan je al veel informatie over de ouders en grootouders van de labradoodle asielhond die te koop staat vinden. 

labradoodle asiel

Labradoodle kopen in dierenasiel Nederland

Door de populariteit van de labradoodle zijn er veel te koop te vinden in het dierenasiel in ons land. Dit gaat voornamelijk om volwassen asielhonden. Check voor je een australische labradoodle uit het asiel haalt op de volgende zaken:

  • Medische achtergrond asielhond (zoals net besproken)
  • Kijk waar de labradoodle asielhond vandaan komt. Wat is de achtergrond van de hond? Check of de fokker waar de labradoodle vandaan komt een erkende is en aangesloten is bij het netwerk van erkende fokkers. Als dit het geval is kan je altijd langsgaan bij de fokker om te kijken hoe de pups opgroeien. 
  • Vraag het asiel naar uitslagen van testen die overdraging van erfelijke aandoeningen onderzoeken. Een asiel in Nederland doet bij binnenkomst altijd medische testen op de asielhond. Deze mag je altijd bekijken voor de hond die te koop staat en waar je interesse in hebt. 

Let op, als je een labradoodle uit het dierenasiel wil kom je vaak op een wachtlijst te staan. Er is veel vraag naar deze hond, ook in het asiel. 

Meer labradoodle informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie over het adopteren, kopen of herplaatsen van een labradoodle in het asiel? Wil je daarnaast ook meer weten over de opvoeding en verzorging van de labradoodle? Dan raden we het handboek, labradoodle geheimen aan. Klik op de link voor meer informatie. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden