...

Furminator labradoodle

De FURminator is een borstel van plastic en metaal om losse vacht uit de vacht van jouw labradoodle te trekken. FURminators zijn er in verschillende maten voor honden van verschillende grootte en voor verschillende soorten vacht. De tanden van de FURminator zijn als die van een korte kam of borstel, maar de binnenste tanden hebben scherpe randen om de ongewenste overtollige vacht eruit te trekken. De FURminator is een perfect hulpmiddel voor gebruik het hele jaar door, maar vooral voor de periodes van het jaar waarin uw labradoodle het meest verhaart. Tussen de seizoenswisselingen waarbij jouw hond zijn vacht laat wapperen, zal de FURminator waarschijnlijk meer vacht los en van jouw labradoodle krijgen voordat hij het overal in jouw huis laat vallen.

De do’s en don’ts methode

Zorg ervoor dat de vacht van jouw labradoodle droog is met het gebruiken van de FURminator. Gebruik de FURminator op een droge vacht om overtollig bont uit te trekken dat bijna uit zichzelf valt of verwaait. Gebruik de FURminator niet onmiddellijk na een bad. Zorg ervoor dat de vacht van jouw hond, inclusief zijn ondervacht, goed droog is voordat u de FURminator gebruikt. Zet de FURminator altijd in een hoek en borstel van kop tot staart, inclusief de buik van jouw hond, in dezelfde richting waarin de vacht groeit. Borstel de vacht van jouw hond niet van staart naar hoofd of van onder naar boven. Tegen de draad in trekken kan jouw hond pijn doen. Gebruik lange zachte slagen. Je wilt gelijkmatige slagen met een langzame beweging gebruiken om zoveel mogelijk vacht te verwijderen terwijl je zo zacht mogelijk bent. Oefen met de FURminator niet te veel druk uit op de huid van jouw labradoodle, want dan kunt je jouw hond krabben. Het is ook belangrijk om niet te veel tijd te besteden aan één gebied, omdat je irritatie op de huid kunt veroorzaken. Wees voorzichtig en ga meer dan eens over gebieden zonder overdreven veel te doen om zoveel mogelijk ondervacht te verwijderen met de Labradoodle FURminator.

furminator labradoodle

Aanbevolen verzorgingsmethode Labradoodle Furminator 

Zet jouw labradoodle in een ruimte waar hij zich op zijn gemak voelt. Als dit de eerste keer is dat je een FURminator gebruikt, zal de labraoodle waarschijnlijk meer vacht uittrekken dan wanneer u hem opnieuw gebruikt. Lichaam Begin bij de nek van jouw hond en borstel met lange streken over zijn rug en zijkanten. Wees voorzichtig met de benige gebieden van jouw hond, zoals zijn ruggengraat, schouders en heupen. Buik Rol uw hond naar één kant en borstel in de richting van de vacht langs zijn zij en buik. Wees voorzichtig met de gevoelige huid op zijn buik en duw niet te hard; je wilt geen krassen veroorzaken. Als je klaar bent met de ene kant, laat jouw hond dan omrollen om naar de andere kant te gaan. Een traktatie kan hierbij helpen. Als jouw labradoodle een pluizige nek heeft, zal hij de FURminator op zijn nek heerlijk vinden. Til zijn kin op en borstel met lange halen de vacht langs zijn nek. Werk ook aan de achterkant van zijn hoofd in lange zachte streken. Als jouw hond een lange pluizige staart heeft, is de FURminator perfect om overtollig haar uit zijn staart te trekken. Wees echter voorzichtig, want zijn staart verhaart misschien niet zo veel als de rest van zijn lichaam en je wilt niet aan deze gevoelige plek trekken. Zorg er tijdens het borstelen van jouw hond met een FURminator voor dat u na elke paar slagen de overtollige labradoodle vacht uit de FURminator trekt. 

Bekijk hier de beschikbare Furminators voor labradoodles op Bol.com.