...

Labradoodle gold

De labradoodle gold is een van de populairste kleuren. Deze hond is van oorsprong ontwikkeld als geleidehond die hypoallergeen is. Dit is een kruising tussen de Labrador Retriever en de Poedel. 

Hier is uiteindelijk een slimme en gezellig familiehond uit gekomen. De gold gekleurde labradoodle is erg aanhankelijk. Laat deze niet te lang alleen. Deze hond heeft aandacht en liefde nodig (dit geldt voor alle doodles, is niet kleur afhankelijk). 

De goldkleurige labradoodle 

De kleur van de labradoodle gold lijkt op die van een rijpe abrikoos aan de binnenkant. Een labradoodle gold mag niet lichter zijn aan de wortels dan aan de uiteinden van de vacht. Op het gebied van kleur moet de vacht dus 1 geheel zijn. Als de goudkleurige labradoodle hond ouder wordt, wordt de vacht vaak wat tinten lichter. Dit is normaal. 

labradoodle gold

De labradoodle in het gold 

De labradoodle gold kleur van de vacht komt niet vaak voor vanaf de geboorte. Deze kleur komt vaak pas later in de vacht voor. Dit geldt ook voor andere kleuren waarin de labradoodle voorkomt. Dus als puppy hebben ze kleur A en als ze ouder worden kleur B. Dit is dan vaak een lichtere of donkere versie van de geboorte kleur. 

Labradoodle gold grootte 

De labradoodle in het gold bestaat er in drie maten. De standaard, medium en mini versie. Over deze varianten hebben we aparte blogs geschreven op deze site. 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het opvoeden en verzorgen van de golden labradoodle wil je verwijzen naar dit handboek > labradoodle geheimen. Daarnaast hebben we tientallen blogs geschreven op deze site. Voor meer vragen over de gold labradoodle kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden