...

Labradoodle prijs

In dit blog lees je alles over de prijs van een Labradoodle en waar de kostenverschillen bij een fokker door tot stand komen.

Verschillende prijzen voor labradoodles

De kosten  en prijs van een mini, medium, standaard of australian Labradoodle kunnen variëren van fokker tot fokker. Als consumenten hebben we ons gefocust om altijd op zoek te gaan naar de beste koop. Hoewel dit in sommige omstandigheden een verstandige keuze kan zijn, is het misschien niet de beste keuze als je op zoek bent naar een Labradoodle-fokker. De prijs kan een factor zijn, maar het moet absoluut niet de belangrijkste factor zijn bij het kiezen van een fokker.

Fokkers in grotere steden rekenen vaak hogere prijzen dan wat fokkers in kleine steden, maar dit is niet altijd het geval. In de regel kan de prijs van een Labradoodle-puppy variëren van 1000 euro tot 2500 euro. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom er zo’n verschil is tussen de laagste en de hoogste prijs.

Bepaalde factoren kunnen van invloed zijn op de prijs die u betaalt voor het kopen van uw Labradoodles, maar de twee dingen die de kosten het meest beïnvloeden, zijn de kwaliteit van de fokker en de kwaliteit van de bloedlijn van de hond. In het vervolg van dit blog bespreken we enkele dingen die de kosten kunnen beïnvloeden.

labradoodle prijs

Factoren prijs labradoodle

De belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs van een labradoodle zijn: bloedlijnen, specifieke kenmerken, kwaliteit fokker, age of dog en fokrechten.

Kosten & Bloedlijnen

Bloedlijnen en de prijs bij een Labradoodle-fokkers? De fokker die doen wat ze doen omdat ze dol zijn op het ras, hebben honden van hoogwaardige bloedlijnen die verschillende generaties teruggaan. Ze kunnen je waarschijnlijk ook iets over elke hond (mini, medium, standaard of australian) vertellen voor meerdere generaties terug. Zodat duidelijk is waar de kosten op gebaseerd zijn. 

Prijs & Specifieke kenmerken

Ondanks dat Labradoodle een gemengd ras is tussen de Labrador Retriever en de Poedel, is het nog steeds een zeer populaire hond. Ervaren fokkers fokken generaties om bepaalde kwaliteiten en kenmerken naar voren te brengen. U wilt bijvoorbeeld een lichtgekleurde Labradoodle met een wollen jas. Een ervaren fokker weet wat voor soort honden hij moet combineren om de gewenste Labradoodle te krijgen. Dit gaat over het algemeen meer kosten dan als je geen voorkeur had voor jouw specifieke type. Dit zie je dan uiteraard terug in de prijs die je gaat betalen voor de labradoodle. 

Kwaliteit van de fokker

Kwekers van hoge kwaliteit rekenen vaak hogere prijzen omdat ze alleen hoogwaardige honden en hoogwaardige diensten aanbieden, zoals intensieve gezondheidsonderzoeken en gezondheidsgaranties om er maar een paar te noemen.

Kosten & Age of Dog

De leeftijd van de Labradoodle die u koopt, kan ook de prijs en de kosten beïnvloeden. De puppy’s komen meestal met het hoogste prijskaartje. Af en toe kan een fokker nog een of twee pups over hebben van een beetje in het verleden dat gewoon om een ​​of andere reden niet verkocht werd. In dergelijke gevallen kunnen fokkers ze met korting verkopen omdat ze weten dat de meeste kopers puppy’s prefereren. Een oudere pup kan echter ook met een hogere prijs komen als de hond een soort training heeft.

Fokrechten

Veel gerenommeerde fokkers zullen hun puppy’s verkopen voor eigen prijs, maar zullen ze alleen verkopen met een castratie / onzijdig contract. Dit betekent dat je een hond zult hebben, maar niet een die je kunt fokken. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom fokkers zo bijzonder kunnen zijn wanneer Labradoodles het resultaat zijn van gemengd fokken (Lab + Poedel). Deze fokkers hebben heel hard gewerkt om de juiste honden samen te mengen om de juiste kwaliteiten en eigenschappen te krijgen, en ze willen niet dat een onervaren fokker of puppymolen met hun bloedlijn knoeit. puppy’s waarbij de koper een contract voor castreren / castreren moet ondertekenen, zijn meestal een stuk minder dan die welke worden verkocht met het recht om te fokken. Zo zie je, er zijn tal van factoren die de prijs bepalen voor een labradoodle. 

Meer informatie over labradoodle prijzen?

Voor meer informatie over de kosten of prijs voor een labradoodle, kan je altijd mailen naar info@labradoodleblog.nl. Daarnaast raden wij het handboek, labradoodle geheimen aan. Dit boek staat boordevol tips en adviezen over het kopen, verzorgen en opvoeden van een labradoodle (mini, medium, standaard of australian)