...

Labradoodle kennel

Met een kennel voor de labradoodle zijn er 2 opties. Op deze pagina vertellen we je welke en krijg je aanvullende tips per soort kennel. 

Soorten labradoodle kennels 

Een labradoodle kennel kan het volgende betekenen: 

Labradoodle kennel als pension

Meestal komt een labradoodle van een fokker of particulier af, maar deze kan ook uit een kennel (pension / club ) komen. Meerdere opties dus om aan een doodle te komen als je in Nederland woonachtig bent. 

Must have is dat als jouw hond uit een kennel komt, deze geregistreerd is en een vergunning heeft. Vaak kan je regelen dat als jij op vakantie bent buiten Nederland, de labradoodle in de kennel kan verblijven. De pup zal zich erg vertrouwd voelen met de kennel waardoor dit een perfecte oplossing is. 

labradoodle kennel

Pluspunten kennel Australian labradoodle 

  • De houder van de Australian labradoodle kennel kent het ras als een van de beste en weet hoe deze om moet gaan met deze honden. 
  • Zelf ken je de hondenkennel en eigenaar ook. Dit zorgt voor een vertrouwelijke band. Je weet hoe de doodles worden verzorgd.
  • De kennelhouder vind het ook leuk om de labradoodle zo nu en dan terug te zien (voor logeren tijdens vakantie bijvoorbeeld). 

Kosten verblijf labradoodle kennel

Welke kosten ben je kwijt aan een verblijf in een labradoodle kennel? Dit ligt veelal tussen de 8 en 14 euro voor 1 nacht. Er zijn vaak vaste tijden om de doodle te brengen en weer op te halen. Je kan zelf het voer aanleveren als je dit wenst. 

Door heel Nederland zijn er diverse Australian kennels voor labradoodles waar jij terecht kunt. Ze hebben allemaal een iets andere manier van werken dus laat je op tijd informeren. 

Tips 

Een belangrijke tip die we je mee willen geven als je jouw labradoodle naar het kennel hebt gebracht is om bereikbaar te blijven. 

Zorg ook dat je een hondenpaspoort hebt en dat jouw hond alle ‘standaard’ inentingen heeft gehad. Daarnaast adviseren we om de hond in te laten enten voor kennelhoest. Veel kennels wijzen de hond af als deze niet aan de bovengestelde voorwaarden voldoet. 

Labrador kennel als hok 

De tweede betekenis van het kennel is het hondenhok voor jouw labradoodle bij jou in de tuin.

Als je een hond in huis gaat nemen en wil dat deze ook tijdelijk buiten kan blijven. Is het belangrijk dat het hok winddicht en droog is. Leg bijvoorbeeld een houten vlonder neer om de oppervlakte minder snel vochtig te maken. Ook kan je de drinkbak en voerbak op een standaard zetten. Situatie die vaak voorkomt is dat de hond de bak met water om gooit namelijk.

Denk ook na over de plek waar je het hok wil neerzetten. Doe dit niet op de warmste plek van je tuin. Honden hebben behoefte aan schaduw. 

Hierbij een link naar de bestverkochte labradoodle kennels op Bol.com.