...

Labradoodle vereniging

Een labradoodle vereniging zet zich in voor het belang van deze hond. Zo is er een bestuur per vereniging en houden ze zich bezig met:

  • Uitjes organiseren voor de doodle liefhebbers
  • Workshops
  • Wandelingen organiseren 
  • Waarborging gezondheid 
  • Registratie van fokhond
  • Kennis delen over opvoeden van pups / volwassen honden en verzorging 
  • Nuttige informatie geven aan fokkers, eigenaren, asiels etc. 
  • Herplaatsing 

Kortom, de australian labradoodle vereniging heeft een belangrijke functie voor deze hondensoort. Het is erg leuk om met andere liefhebbers te zijn en samen activiteiten te ondernemen in een club. In Nederland zijn er tientallen rasverenigingen waar je bij terecht kan (later meer hierover). 

De vereniging en het fokken van labradoodles

Voor de labradoodle vereniging geldt vaak een betaald lidmaatschap. Maar je krijgt hier zoals net genoemd veel voor terug. Zo kom je ook in een netwerk terecht van mensen die echt houden van deze hond. Van particulieren tot Nederlandse fokkers tot dierenartsen. 

Zo is er voor het fokken van pups een speciaal reglement opgesteld en is er een code van ethieken. Deze moeten de verenigingen van labradoodles verplicht volgen. 

Australian Labradoodle Association Europe

Benieuwd hoeveel verenigingen voor labradoodles er in Europa zijn of in Nederland? Neem dan een kijkje op de website van het alaeu (Australian Labradoodle Association Europe). Dit is het perfecte startpunt voor het vinden van een club in Nederland bij jou in de buurt. Daarnaast is de standaard van kwaliteit bij de aangesloten clubs hoog. 

labradoodle rasvereniging

Handige links naar labradoodle clubs of verenigingen

Er zijn een paar handige sites voor labradoodles, waaronder enkele clubs, verenigingen of sites over het ras. 

www.laa.org.au

Dit is een van de bekendste verenigingen in Australië. Zij hebben als doel om het ras te beschermen, wereldwijd. Ook geven ze advies aan eigenaren of mensen die van plan zijn een volwassen doodle of pup in huis te nemen. 

www.labradoodlepups.nl/nl/

Ook een interessante site met veel info over de doodle. Daarnaast een geliefde labradoodle rasvereniging in Nederland. 

www.amazinglabradoodles.nl

Ook een toffe site over de Australian Labradoodle. 

Een eigen vereniging beginnen voor labradoodles?

Als je zelf een eigen vereniging wil beginnen voor labradoodles, moet je er wel rekening mee houden dat dit veel werk is. Als je officieel erkend wil worden kost dit veel tijd en inspanning. Voordeel van aansluiten bij een bestaande vereniging is dat ze al gecertificeerd zijn en alle administratieve rondslomp hebben doorlopen. Voor een kleine club contributie kan je genieten van alles wat ze te bieden hebben. 

Lid worden van een labradoodle rasvereniging?

Wil jij dus zelf lid worden van een labradoodle rasvereniging, mensen leren kennen die dezelfde passie voor dit hondenras hebben, leuke uitjes doen met de honden? Kijk dan welke labradoodle club er bij jou in de buurt in Nederland zit en neem contact met ze op. Ook voor herplaatsing kan je vaak terecht bij de verenigingen.  

Meer tips over de labradoodle?

Meer handige tips over het verzorgen of opvoeden van je labradoodle vind je in het handboek Labradoodle Geheimen’. Zeker aan aanrader als je een  australian doodle in huis wil nemen of er al een hebt rondlopen. 

labradoodle

Labradoodle geheimen downloaden